Voor 70-plussers is zuivel extra belangrijk, omdat zij meer calcium en eiwit nodig hebben. Calcium en eiwit zijn belangrijk voor het behoud van gezonde botten en spiermassa. Daarom is het advies van de Gezondheidsraad aan ouderen boven de 70 jaar om dagelijks 2 éxtra porties melk en melkproducten te nemen.
Het Voedingscentrum adviseert mensen boven de 70 jaar om dagelijks 600 g melk en melkproducten en 40 g kaas te nemen, bij voorkeur de halfvolle en magere varianten. Ook kaas is een bron van eiwit en calcium en past daarom in een gezond voedingspatroon, bij voorkeur 20+ en 30+ kaas. Calcium is goed voor het behoud van sterke botten en eiwit speelt een rol bij het herstel van spieren na fysieke inspanning. Daarnaast zijn een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl belangrijk.
Voor het behoud van een goede botgezondheid adviseert de Gezondheidsraad alle 70-plussers om dagelijks een supplement met 20 μg vitamine D te gebruiken. Volgens het Voedingscentrum is het daarnaast essentieel dat ouderen ook de aanbevolen hoeveelheid calcium binnenkrijgen. Beweging en belasting van de botten is bij ouderen ook belangrijk voor het behoud van sterk botweefsel.